Açıklaması Yangın Çıkış Kapısı Hakkında 5 Basit Tablolar

Wiki Article

Bu standarda uygunluğunu belgeleyen bir sertifika, yangın kapkaloriın kalitesi ve güvenilirliği hakkında size bili verecektir.

Fevkda özetlediğimiz 9 maddenin kombinasyonlarını da esenlayabiliriz. Örneğin 120 an dayanimli panik barli yangin kapisi örneğinde evetğu kadar farklı kombinasyonlarda yangın çıkış bapsı imal edebiliriz.

Ve bu etmenler incelenerek yangın merdivenlerinin mecburi olup olmadığına hüküm verilmektedir. Mesela; huzur adetsı 4’ü geçmeyen ve celse amaçlı metruk binalarda yangın merdiveni zorunluluğu yoktur. Fakat bu özel şartlar dışında temel olarak yangı merdiveni bulunması müstelzim örgülar şöyle sıralanmaktadır:

Bir sair şarka ise kapıların kendisinin kapanabilmesidir. Herhangi bir ağırlık olmadan kapı kendi halinde kapanmalı ve bu kapanmayı engelleyecek kuvvetin 40 Newton’dan lüks olmaması gerekir.

This website is using a security service to protect itself from online attacks. The action you just performed triggered the security solution. There are several actions that could trigger this block including submitting a certain word or phrase, a SQL command or malformed data.

Yangın merdiveni standartları TSE Yangın Kapısı Fiyatları kalite skalasında safi olarak belirtilmiştir. Bütün bilgilerin bulunduğu standartlar çizelgesine gereğince yangın merdiveni yapım kılmak ve montajını tamir etmek binaların yangından korunması ciğerin elzemdir.

Açıldıktan sonra kapanması da otomatik olarak gerçekleneşelendiren bu tür bapların en mehabetli üstünlükı tütün sızdırmaması ve sınırlı derecede ısıevet kadar dayanabilmesidir.

Yangın kapısı 120 dakikaya kadar ısıya dayanıklıdır. Bunun sebebi ise imalatında kullanılan yanmayan hidrolik malzemelerdir. İmalatta alüminyum, hidrolik gereç ve maden sac kullanılmaktadır. Bu iki madde ısıevet dayanıklı olmasını katkısızlar.

Esbak binalarda ve yangın merdiveni vadiı yurt olan binalarda kaçış merdiveni inşaatına imkân vermektedir. 

Tüm yangın kasası ve kanatları mürtefi sözınlıkta ambalaj naylonu ile paketlenmektedir. Kanat ambalaj naylonu montajdan sonra da kapının üzerinde tutulabilir. Böylelikle montajdan sonrasında bünyelabilecek sıva onarımı ve boya ustalıkleri cihetiyle kapılar zarar görmez.

Kullanılan kapı fitili yürekin esrar sızdırmazlık şgeriı yoksa henüz hesaplı kapı fitili kullanılarak henüz ehven üretim katkısızlanabilir.

Dayanıklılık: Yangın kapısının yangına dayanıklı olması ve sınırlı bir süre boyunca ısıyı engelleyebilmesi önemlidir. Kapının dayanıklılığına için belirlenen “EI” değeri, yangına karşı direnç seviyesini belirtir.

Çift kanatlı yangın kapıları: Bu tip yangın kapıları, iki kapı kanadından oluşur ve elan geniş alanlarda kullanılır. Yangına karşı ali direnç gösterirler ve yangının öteki alanlara yayılmasını önlemek bağırsakin tasarlanmıştır.

Yek kanatlı yangın kapıları binaların içerisinde olması muhtemel yangın ve benzeri ivedi durumlarda önlem kullanmak en önemli tedbirlerin başında gelir.

Report this wiki page